Gehavend Kruis

Het bizarre leven van de Late Middeleeuwen
Auteur: Marcel Th. van Brandwijk | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

29,95

Juni 1434. Schichtig kijkt de man om zich heen. Niet voor niets. Hij verkeert in groot gevaar en is op de vlucht om uit handen van zijn vijanden te blijven. Gekleed in het gewaad van een Benedictijner monnik zoekt hij een uitweg in de smalle straatjes van de Eeuwige Stad. Niet alleen om het vege lijf te redden, maar vooral om te voorkomen dat het voorwerp dat hij bij zich draagt in verkeerde handen valt. Dat zou de ondergang betekenen van alles waarvoor hij leeft. Het gaat dan ook om een reliek van uitzonderlijke waarde.

De opzienbarende geschiedenis van dit heilig reliek start in het Jeruzalem van rond het begin van onze jaartelling. Van de Heilige Stad verplaatst het zich naar het vijftiende-eeuwse Florence en Rome, de slagvelden van Belgrado en Albanië en zelfs naar de in het Bourgondische Rijk gelegen stad Ellenerwoude. Fictie en feiten zijn op zo’n vernuftige wijze met elkaar verweven dat er een geheel nieuwe werkelijkheid ontstaat in dit verhaal vol spanning en intriges. En… het verhaal is nog steeds niet ten einde.

Gehavend Kruis is het vierde boek van de aangrijpende reeks over de Late Middeleeuwen.

Marcel van Brandwijk (1954) is een onderwijsmens in hart en nieren. Hij is ruim veertig jaar als schoolleider en docent geschiedenis werkzaam geweest in het Voortgezet en Hoger Beroepsonderwijs. Na zijn pensionering bleef hij actief, niet alleen als gids van zijn eigen bedrijf ‘MooiRotterdam stadsbeleve-nissen’, maar ook als auteur van historische romans. Zo kan hij zijn passie voor het vertellen van verhalen blijven uitoefenen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464871814 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het bizarre leven van de Late Middeleeuwen

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

433

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-05-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gehavend Kruis” te beoordelen