Geef mij een potlood en ik ga tekenen

Culturele levensloop in woord en beeld
Auteur: Dirk Monsema | Uitgever: Uitgeverij Lemniscaat B.V.

19,99

Levenslange effecten van cultuureducatie

Kinderen zijn van nature artistiek en ondernemend. Ze staan overal voor open, zijn gelukkig als ze hun creativiteit gebruiken. Ze spelen met muziek, bedenken animaties en games, maken foto’s en filmpjes. Ze nemen een enorme vrijheid en filosoferen graag
over wat ze bezighoudt.

Voor het onderwijs is het de kunst om kinderen op te leiden zonder dat ze hun natuurlijke creativiteit verliezen. Hoe kunnen scholen en culturele instellingen bijdragen aan de creatieve ontwikkeling van ieder kind? Om die vraag te beantwoorden sprak Dirk Monsma met kinderen, kunstenaars, educatieve medewerkers, directeuren van kunstinstellingen en wetenschappers – van de tienjarige Wiek die later architect wil worden tot de wereldberoemde dirigent Jaap van Zweden. Met een telkens terugkerend refrein: wat zijn je eerste herinneringen aan kunst en cultuur, wie inspireerde jou en hoe heeft dat invloed op wat je nu doet?

In zijn toekomstdroom ziet Monsma ieder kind opgroeien met muziek, woord, beeld, theater en filosofie. Deze droom lijkt waar te worden nu steeds meer scholen kunst en filosofie een plek geven in hun programma. Door te investeren in cultuureducatie, bouwen we aan de samenleving van morgen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789047705208 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Culturele levensloop in woord en beeld

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-11-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Geef mij een potlood en ik ga tekenen” te beoordelen