Gedeelde grond

Literaire non-fictie
Auteur: Björn Rzoska | Uitgever: Ertsberg

27,50

Het verhaal blijft boeien: Rzoska is de kleinzoon van een Vlaamse oostfronter en een Poolse vrijheidsstrijder. Met alle familieverhalen die daaraan vasthangen. Wat blijft er over van die verhalen wanneer ze langs de historische bronnen worden gelegd? Wat vertelde Paul op zijn naoorlogs strafproces? Wat schreef Stefan in zijn naturalisatiedossier? 

Aan de hand van nooit eerder geconsulteerde stukken uit binnen- en buitenland reconstrueert historicus Björn Rzoska nauwgezet het oorlogstraject van zijn beide grootvaders en hoe ze op slechts een boogscheut van elkaar in Waasmunster gingen wonen. Zijn persoonlijke zoektocht levert niet alleen verrassende inzichten op, maar dwingt hem om een pak familieverhalen bij te stellen. Hoe gevoelig ook, Rzoska doet dat zonder taboes.

Gedeelde grond toont treffend hoe gewone mensen het grote verhaal van de Tweede Wereldoorlog beleefden en meeschreven. Rzoska geeft inzicht hoe hij daar als kleinzoon vandaag naar kijkt. En hoe de verhalen van zijn grootvaders vandaag jammer genoeg nog steeds actueel zijn.

Rzoska bezoekt enkele van de plaatsen die bepalend waren voor het verhaal van zijn familie: Lalkowy en Breslau in Polen, Montormel in Normandië. Zijn zoektocht eindigt dicht bij huis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464750751 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Literaire non-fictie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

15-04-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gedeelde grond” te beoordelen