Gedane zaken

Auteur: Harry Turksma | Uitgever: Amphora Books

17,50

Naomi Silberstein, begenadigd violiste, zit bovenin de Martinitoren en overdenkt in Eet goed haar lot. Een geschiewes gaat over wat er na de oorlog gebeurde met de manufacturenwinkel van de joodse Nico Messcher. Het verhaal over het opzienbarend gewelddadig einde van Wesley Fijndwerg schildert de mentale aftakeling van een bekende psycholoog. Tien! is een ontluisterend academisch avontuur met een bijrol voor de Griekse cultuurheld Theodorakis: de vaak noodlottige verhalen in de bundel Gedane zaken ademen een sfeer van vervreemding.

Meeslepende verhalen waarin een veelbelovend student eindigt als vuilnisman en een varken uitgroeit tot goeroe. Het titelverhaal, over opportunisme en de afrekening ervan, neemt de lezer mee naar het zomerse, corrupte Sicilië en toont de bedrieger bedrogen.
Harry Turksma (Leeuwarden, 1953) studeerde Nederlands en filosofie aan de universiteit en deed de monumentale richting aan de Kunstacademie, maar voltooide geen van deze opleidingen. Hij zwierf rond, was musicus, producer en kunsthandelaar. Verder nam hij drie cd’s op met luisterliedjes. In Gedane zaken creëert hij volgens de rijke Jiddische verteltraditie een aan absurdisme grenzende werkelijkheid.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789064461309 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

180

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-06-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gedane zaken” te beoordelen