Gedaantewisselingen

Metamorfosen
Auteur: Ovidius, Piet Schrijvers | Uitgever: Primavera Pers

44,50

Ovidius’ ingenieuze keten van verhalen over wonderbaarlijke gedaantewisselingen wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke werken uit de Westerse literatuur. Een dergelijk meesterwerk verdient het om eens in de zoveel jaren opnieuw te worden vertaald; Gedaantewisselingen is na tweeduizend jaar is nog steeds opmerkelijk levendig en uiterst leesbaar.

Ovidius’ meeslepende gedicht inspireerde talloze schrijvers, dichters en kunstenaars. Op briljante wijze toont hij ons de aangrijpende gevolgen van liefde, lust, haat, jaloezie, vooroordeel, list en leugen in een wereld vol dramatische ontmoetingen tussen goden en stervelingen. Gedaantewisselingen voert de lezer van de oerchaos naar Ovidius’ eigen tijd en biedt daarmee ook een authentieke inleiding op de klassieke mythologie.

Naast de elegante, nieuwe vertaling van latinist Piet Schrijvers bevat dit boek ook de oorspronkelijke Latijnse tekst en een uitgebreide inleiding van de hand van de vertaler.

Piet Schrijvers (1939) is emeritus hoogleraar Latijnse taal- en letterkunde (Leiden). Schrijvers is bekend als vertaler van Latijnse poëzie. Hij vertaalde onder meer Horatius (Verzamelde gedichten), Vergilius (Aeneas, Georgica) en Lucretius (De natuur van de dingen). Voor die laatste ontving hij in 2011 de Martinus Nijhoff Vertaal Prijs. Bij Primavera Pers verscheen ook zijn vertaling van Ovidius’ Kalendergedichten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789059973756 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Metamorfosen

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

744

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

11-10-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gedaantewisselingen” te beoordelen