Gecrasht

Hoe tien jaar financiële crises de wereld veranderde
Auteur: Adam Tooze | Uitgever: Spectrum

49,99

In het najaar van 2018 is het tien jaar geleden dat de wereld werd geschokt door de ineenstorting van de Amerikaanse banken. Maar waar velen de financiële crisis als een Amerikaans georiënteerde ontwikkeling zien, is het tegendeel waar: het was een volledig samenhangend, trans-Atlantisch fenomeen.

In Gecrasht toont Adam Tooze de toppen van zijn historische kunnen. Hij geeft een originele en volledige schets van de geschiedenis van de bankencrisis en werkt vanuit een breed en gedetailleerd perspectief waarin hij verschillende keerpunten in de recente internationale geschiedenis betrekt. Wat is het verband tussen de Irakoorlog die in 2003 begon, de economische crisis van 2008 en de politieke situatie van de VS in 2018? Om de bankencrisis beter te begrijpen, plaatst Tooze deze in een bredere (geo)politieke context, onderzoekt haar invloed op Europa en Azië en toont aan dat het Westen zijn talent voor ‘grote strategie’ heeft verloren; in financiële politiek, diplomatie, veiligheid en binnenlandse politiek.

Een indrukwekkend en overtuigend verhaal waarin Tooze de opeenvolgende gebeurtenissen sinds 2008 in een geheel ander daglicht plaatst.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000352999 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe tien jaar financiële crises de wereld veranderde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

800

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-09-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gecrasht” te beoordelen