Gandhi. De legendarische jaren

De legendarische jaren
Auteur: Ramachandra Guha | Uitgever: Nieuw Amsterdam

59,99

De ‘halfnaakte fakir’, zoals Churchill hem minachtend noemde, trotseerde in zijn eentje het Britse Rijk en vocht tot aan het eind van zijn leven voor tolerantie, geweldloosheid en de waardigheid van ieder mens. Nog steeds is hij een groot voorbeeld voor velen die weigeren te zwichten voor geweld en onrecht.

Gandhi: De legendarische jaren is het tweede deel van de monumentale biografie over een van de meest gezichtsbepalende personen van de twintigste eeuw. Guha beschrijft de jaren waarin Gandhi uitgroeit tot de leider van de onafhankelijkheidsbeweging in India, zich onvermoeibaar inzet voor interreligieuze harmonie en zich fel verzet tegen elke vorm van kastediscriminatie en vrouwenonderdrukking. Ramachandra Guha heeft zijn magistrale boek voor een belangrijk deel kunnen baseren op veel nieuw archiefmateriaal van en over Gandhi.

Ramachandra Guha studeerde economie en sociale wetenschappen. Hij doceerde onder meer aan Stanford University, Yale University en aan de University of California. Zijn boeken en essays zijn in meer dan twintig talen vertaald. Bij Nieuw Amsterdam verscheen India.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789046823729 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De legendarische jaren

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

1024

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

04-03-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gandhi. De legendarische jaren” te beoordelen