Gambling on culture

State lotteries as a source of funding for culture - the arts and heritage
Auteur: Carla Bodo, Christopher Gordon, Dorota Ilczuk | Uitgever: Boekmanstichting

21,50

Gambling on Culture: state lotteries as a source of funding for Culture – the Arts and Heritage vergelijkt de doelen, organisatiestructuren en distributie-systemen van staatsloterijen in een groot aantal landen van Europa, waaronder nieuwe EU-staten, en in Canada.

Daaruit blijkt dat, in tegenstelling tot de ons omringende landen, de Nederlandse Staatsloterij niets afdraagt aan cultuur. De particuliere loterijen, die dat wel doen, moeten het hebben van de publieke opinie om hun ´goede doelen´ te kiezen. Afgezet tegen ´ontwikkelingshulp´ of ´gezondheidszorg´ heeft ´cultuur´ een moeilijke marketing positie.

Ook wordt duidelijk dat in landen als het Verenigd Koninkrijk een groot deel van de structurele fondsen voor cultuur nu al worden opgebracht door de staatsloterijen. Als Nederland dat voorbeeld wil volgen, komen er andere addertjes onder het gras naar boven: valt er een structureel cultuurbeleid te bouwen op loterijopbrengsten? Gaan loterijopbrengsten de cultuursubsidies uiteindelijk vervangen in plaats van aanvullen?

Als eerste poging om de effecten van private financieringsbronnen op de subsidiering van cultuur op Europees niveau in kaart te brengen, is Gambling on Culture niet alleen uniek, maar ook hoogst relevant voor een tijd waarin culturele instellingen steeds afhankelijker worden van particuliere initiatieven.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789066500785 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

State lotteries as a source of funding for culture – the arts and heritage

Auteur

, ,

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

16-02-2012

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gambling on culture” te beoordelen