Galicische wetten

Over de oorsprong van 'genocide' en 'misdrijven tegen de menselijkheid'
Auteur: Philippe Sands | Uitgever: Spectrum

29,99

Als mensenrechtenadvocaat Philippe Sands wordt uitgenodigd om een college te geven in de West-Oekraïense stad Lviv, ontdekt hij een reeks buitengewone historische toevalligheden. Dit is het begin van een speurtocht die hem de halve wereld over zal voeren op zoek naar de oorsprong van het internationaal recht en zijn eigen geheime familiegeschiedenis, beginnend en eindigend met de laatste dag van de Neurenbergprocessen. 

Drie mannen vormden de leidraad voor Sands’ zoektocht: mensenrechtenadvocaten Raphael Lemkin en Hersch Lauterpacht, de grondleggers van de begrippen ‘genocide’ en ‘misdaden tegen de menselijkheid’, en Hans Frank, Hitlers advocaat en leider van de nazibezetting in Polen. Het resultaat is een indrukwekkend boek dat laat zien hoe de wereld na de Tweede Wereldoorlog op juridisch gebied worstelde met iets overweldigends als massamoord.

Philippe Sands is hoogleraar Internationaal Recht aan University College London, en advocaat in de Matrix Chambers. Hij verschijnt vaak in internationale hoven, zoals het Internationaal Strafhof en het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Hij is betrokken geweest bij een groot aantal van de belangrijkste internationale misdaadzaken van de afgelopen jaren, inclusief die van Pinochet, Congo, Joegoslavië, Rwanda, Irak en Guantanamo Bay. Galicische wetten is zijn vierde boek. Sands schrijft voor de Financial Times, The Guardian, The New York Review of Books en Vanity Fair.

‘Een monumentale prestatie […] een ingrijpend persoonlijk verslag over de oorsprong van misdaden tegen de menselijkheid en genocide, verteld met liefde, woede en precisie.’ – John le Carré

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000359387 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Over de oorsprong van 'genocide' en 'misdrijven tegen de menselijkheid'

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

512

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

08-03-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Galicische wetten” te beoordelen