Gais

Auteur: Dick Witte | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

17,95

Veel mensen leerden Gais Meinsma kennen door het boek van Geert Mak ‘Hoe God verdween uit Jorwerd’. Een vrouw die Friese nuchterheid weet te verbinden met spirituele wijsheid.

Het boek ’Gais’ beschrijft haar jeugd voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaalt over haar opstandige vader die in werkkampen terechtkwam en over haar vriendschap met een Joods meisje dat op transport ging naar de gaskamer. Het boek vertelt over Gais’ fietstochten als koerierster met wapens en munitie, en over haar ongehuwd moederschap na de bevrijding.

Gais, die in de oorlog niet mocht doorleren, ging op latere leeftijd de schoolbanken weer in. Ze werd maatschappelijk werker en daarmee de eerste getrouwde vrouw in het dorp met een betaalde baan. Gais Meinsma ontwikkelde zich van boerendochter tot een zachtmoedige maar zeer strijdbare feministe. Haar markante leven kende echter ook tegenslag en intens persoonlijk verdriet. Haar man en zoon kozen ervoor te stoppen met het leven. Een ongelooflijke veerkracht en een grenzeloos vertrouwen hielpen haar door deze moeilijke perioden heen.

BN De Stem:
‘Dick Witte treedt in de voetsporen van Geert Mak’

Vrouwenbibliotheek:
‘Witte schrijft op een integere en ingetogen manier. Het boek is een fijne Friese parel’.

De Volkskrant:
‘Het onopgesmukte levensverhaal van een vrijgevochten boerendochter’.

Friesch Dagblad:
‘Dick Witte slaagt erin Gais’ zeldzame moed boeiend uit te lichten’.

Dick Witte (Dordrecht, 1951) is schrijver/journalist, hij heeft meerdere boeken op zijn naam staan. Eind jaren zeventig woonde hij in Friesland en leerde daar Gais kennen. Het contact is gebleven, ook nadat Witte verhuisde naar zijn huidige woonplaats Tilburg. Het boek ‘Gais’ werd eerder uitgegeven door de Friese Pers en was in 2015, met vijf drukgangen, het best verkochte boek bij deze uitgeverij.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463383875 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

168

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

08-03-2018

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Gais” te beoordelen