Freud, Wenen en het ontstaan van de moderne geest

Auteur: Frank Tallis | Uitgever: Atlas Contact

34,99

Freud heeft een blijvende invloed op ons zelfbeeld. Hoe werd hij en zijn psychoanalyse gevormd door het Wenen van rond 1900?

Ons zelfbeeld is voor een groot deel bepaald door de theorieën van Sigmund Freud. Het nieuwe boek van Frank Tallis draait om het leven van Freud en situeert het ontstaan van zijn revolutionaire ideeën tegen de achtergrond van Wenen rond het begin van de twintigste eeuw. De stad die bekendstaat om zijn beroemde koffie- en operahuizen was destijds het culturele centrum van Europa.
De theorie die Freud ontwikkelde over de menselijke geest had alleen toen en daar kunnen ontstaan. Wenen was een stad waarin oude en nieuwe kunstopvattingen botsten, en waar de elite er bedreven in was geraakt de grandeur van weleer als façade in ere te houden. Het wegkijken van armoede en negeren van vuil en stank door zijn cliënten inspireerden Freud mede tot zijn visie over onderdrukking en het onderbewuste. Tallis laat zien hoe de psychoanalyse onze hedendaagse visie op onszelf en de wereld waarin we nu leven heeft beïnvloed.

Biografieportaal
Recensie door Eric Palmen

‘Frank Tallis stond vier doelen voor ogen met dit boek over Sigmund Freud. Hij wilde een biografie schrijven, de belangrijkste ideeën van de psychoanalyse bespreken, ze plaatsen in hun historische context en aantonen hoe de leer van Freud ons tot op de dag van vandaag beïnvloedt. Tallis, psychotherapeut, slaagt op alle terreinen met vlag en wimpel. Freud, Wenen en de ontdekking van de moderne geest is een fabuleus boek.’

Trouw Letter & Geest
Recensie door Paul van der Steen

‘Het boek doet eigenlijk precies wat de titel belooft: ogenschijnlijk lukraak, maar uiteindelijk gericht meanderen langs de man, zijn stad en zijn onderzoeksvelden.’

Filosofie Magazine
Recensie door Ger Groot

‘Het Wenen van Freud. Ook in dit boek roept Tallis deze sfeer beeldend op.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045047959 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

480

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

04-04-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Freud, Wenen en het ontstaan van de moderne geest” te beoordelen