Freud, Wenen en het ontstaan van de moderne mens

Auteur: Frank Tallis | Uitgever: Atlas Contact

29,99

Freud heeft een blijvende invloed op ons zelfbeeld. Hoe werd hij en zijn psychoanalyse gevormd door het Wenen van rond 1900?

Ons zelfbeeld is voor een groot deel bepaald door de theorieën van Sigmund Freud. Het nieuwe boek van Frank Tallis draait om het leven van Freud en situeert het ontstaan van zijn revolutionaire ideeën tegen de achtergrond van Wenen rond het begin van de twintigste eeuw. De stad die bekendstaat om zijn beroemde koffie- en operahuizen was destijds het culturele centrum van Europa.
De theorie die Freud ontwikkelde over de menselijke geest had alleen toen en daar kunnen ontstaan. Wenen was een stad waarin oude en nieuwe kunstopvattingen botsten, en waar de elite er bedreven in was geraakt de grandeur van weleer als façade in ere te houden. Het wegkijken van armoede en negeren van vuil en stank door zijn cliënten inspireerden Freud tot zijn visie over onderdrukking en het onderbewuste. Tallis laat zien hoe de psychoanalyse onze hedendaagse visie op onszelf en de wereld waarin we nu leven heeft beïnvloed.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045047959 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

480

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

18-03-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Freud, Wenen en het ontstaan van de moderne mens” te beoordelen