Fortuna’s kinderen

Een trans-Atlantische familiekroniek
Auteur: Annejet van der Zijl | Uitgever: Hollands Diep

24,99

Het langverwachte nieuwe boek van Annejet van der Zijl

Zou anno 1875 iemand in San Francisco beseft hebben dat de deftige, schatrijke mevrouw de Fremery ooit geboren was als slavin? En dat ze als kind door haar vader naar Nederland was gesmokkeld omdat ze in haar geboorteland Amerika haar leven niet zeker was?

Het nieuwste ‘grote’ boek van Annejet van der Zijl, met daarin verwerkt haar succesvolle Boekenweekgeschenk Leon & Juliette, is misschien wel haar meest ambitieuze ooit. Dit waargebeurde verhaal begint bij avonturier Leon Herckenrath die in 1818 zijn hart verloor aan de jonge slavin Juliette en volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens hun avonturen in Californië ten tijde van de Goldrush. En hoe verging het hun nazaten, met hun ongebruikelijke erfenis van enorme weelde en een zwarte voorouder?

Fortuna’s kinderen is een twee eeuwen omspannende, verrassend actuele familiesaga over mensen die hun leven niet lieten begrenzen door risico’s en hun liefdes niet door huidskleur.

NRC
Recensie

‘Als geen ander verstaat Van der Zijl, auteur van onder meer de bestseller Sonny Boy en een biografie van prins Bernhard, de kunst om het kleine groot te maken. Fortuna’s kinderen is een familiekroniek én een geschiedenis van de Verenigde Staten ineen.’

HP/De Tijd
Recensie door Thomas van den Bergh

‘Annejet van der Zijl heeft een prettige, vlotte manier van vertellen, waarbij ze behendig inzoomt op de sleutelscènes die de levens van haar hoofdpersonen hebben bepaald.’

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789048862412 Categorieën: , , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een trans-Atlantische familiekroniek

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

1 beoordeling voor Fortuna’s kinderen

  1. 4 van 5

    Karel de Zwaan

    Knap onderzoekswerk. Een interessante familiegeschiedenis, zeer toegankelijk en integer beschreven. Van der Zijl blijft bij de feiten en doet niet aan overmatige inkleuring, maar levert toch een verhaal af dat bij tijd en wijle leest als een roman.


Een beoordeling toevoegen