Falend licht

Hoe het Westen de Koude Oorlog won maar de vrede verloor
Auteur: Ivan Krastev, Stephen Holmes | Uitgever: Atlas Contact

22,99

Ivan Krastev en Stephen Holmes geven in Falend licht een scherpzinnige analyse van onze politieke cultuur. Waarom de val van de Muur niet het einde van die geschiedenis bleek, maar juist de opmaat naar een tijdperk van imitatie van hun vaak antiliberale populistische leiders, door het Westen.

Ivan Krastev en Stephen Holmes geven in Falend licht een scherpzinnige analyse van onze politieke cultuur. Het idee, de belofte, was dat Oost-Europese landen na de val van de Muur steeds meer op West-Europa zouden gaan lijken. Maar anno 2019 worden we wakker in een wereld waarin het Westen juist steeds meer inspiratie lijkt te putten uit de antiliberale populistische leiders uit de voormalige Sovjet-Unie. Ergens is iets verschrikkelijk misgegaan, dat staat vast.
In Falend licht, dat zowel politieke psychologie, geopolitieke analyse als cultuurkritiek is, laten Krastev en Holmes overtuigend zien dat we terug moeten naar 1989 om de wereld van vandaag te begrijpen. In dat jaar werd Oost-Europa min of meer verplicht het westerse liberale model over te nemen. De wrok hierover resulteerde uiteindelijk in het xenofobe populisme van vandaag. Ironisch genoeg lijken de rollen nu omgedraaid. Het einde van de geschiedenis bleek het begin van het tijdperk van imitatie.

De Groene Amsterdammer
Recensie

‘Ivan Krastev en Stephen Holmes benaderen het antiliberale populisme in Centraal-Europa, Rusland én de VS op een sprankelende en originele wijze.’ – Eva Peek, De groene Amsterdammer

De Nieuwe Koers
Recensie

‘Interessant en uitdagend.’ – De Nieuwe Koers

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045038957 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe het Westen de Koude Oorlog won maar de vrede verloor

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

18-10-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Falend licht” te beoordelen