Fabiola

Een geboren koningin
Auteur: Fermin J. Urbiola | Uitgever: Houtekiet

19,95

Nu alweer meer dan vijftig jaar geleden kwam een jonge vrouw uit Spaanse adellijke kringen naar Brussel als echtgenote van koning Boudewijn. Aan de hand van getuigenissen van vrienden, familieleden, huisbedienden en anderen schetst de auteur in deze biografie niet alleen een portret van koningin Fabiola, maar ook een beklijvend tijdsbeeld. Het is de eerste biografie van Fabiola van een Spaanse auteur. Hij beschrijft met kennis van zaken haar Spaanse roots, jeugd en jaren als jong meisje. Fabiola werd al vroeg ¿het koninginnetje¿ genoemd.

Het is vooral een trefzeker en intiem portret van de koningin der Belgen geworden. De auteur leidt de lezer rond in de geschiedenis en het leven van deze Spaanse die een Europese troon besteeg, hoewel ze niet van koninklijken bloede was.

De auteur laat ons tevens kennismaken met de buitengewone persoonlijkheid van een vrouw met diepe religieuze overtuigingen, maar die tezelfdertijd modern en onafhankelijk was en artistieke aspiraties had. Een vrouw kortom, die uitsteeg boven de conventies van de aristocratie waartoe ze behoorde.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089241856 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een geboren koningin

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

23-08-2011

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Fabiola” te beoordelen