Fabelachtige getallen en waar ze te vinden

Een kosmische reis van nul tot in het oneindige
Auteur: Antonio Padilla | Uitgever: Ambo|Anthos

34,99

In Fabelachtige getallen en waar ze te vinden weet Antonio Padilla, bekend van zijn YouTubevideo’s, de ingewikkeldste natuurkundige en wiskundige waarheden toegankelijk en duidelijk uit te leggen

Fabelachtige getallen en waar ze te vinden van Antonio Padilla is een betoverend relaas over de bizarre getallen die de fundamentele aard van de werkelijkheid beschrijven.

Natuurkunde en wiskunde beschrijven samen de werkelijkheid. Zelfs wanneer theorieën en berekeningen in een onvoorstelbare en hoogst onwaarschijnlijke richting wijzen, blijken ze vaak een nauwkeurige beschrijving te geven van onze wereld. Geniale natuurkundigen als Albert Einstein, James Clerk Maxwell en Paul Dirac kwamen via wiskundige waarheden tot fundamentele inzichten.

Hoogleraar theoretische natuurkunde Antonio Padilla, bekend van zijn briljante YouTubevideo’s, neemt ons in Fabelachtige getallen en waar ze te vinden mee op een betoverende reis langs de negen uitzonderlijkste getallen in de natuurkunde. Padilla laat zien dat deze ongewone getallen de sleutel zijn tot het begrijpen van verbazingwekkende verschijnselen als zwarte gaten, entropie en het probleem van de kosmologische constante, dat aantoont dat onze twee beste theorieën om het universum te begrijpen elkaar tegenspreken.

Geweldig is dat Fabelachtige getallen en waar ze te vinden van Antonio Padilla de ingewikkeldste natuurkundige en wiskundige waarheden helder en duidelijk weet uit te leggen. En nog mooier: je begrip doet niets af aan de magie.

‘Een prachtige who’s who van de wereld van getallen en hun rol in de samenstelling van het universum.’ – Marcus du Sautoy, schrijver van Wat we niet kunnen weten

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026353505 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een kosmische reis van nul tot in het oneindige

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

392

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

30-01-2023

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Fabelachtige getallen en waar ze te vinden” te beoordelen