F. Bordewijk

Een Haagse wandeling
Auteur: José Buschman | Uitgever: Bekking & Blitz uitg.

9,90

‘Ik heb de indruk dat ik hier al eerder heb gewoond,’ zei de vader van Bordewijk, toen hij met zijn gezin de zoveelste nieuwe woning in Den Haag betrok. Dat bleek te kloppen. De advocaat en schrijver F. Bordewijk (1884-1965) erfde van zijn vader niet alleen een grote verhuisdrift, maar ook een levenslange liefde voor de hofstad.

Met talloze adressen in Den Haag is de naam van Bordewijk verbonden. Enkele daarvan werden tijdens het bombardement op het Bezuidehout verwoest; langs vele andere – waaronder alle nog bestaande woonhuizen – voeren de wandelingen in dit boekje. Lezer en wandelaar krijgen daarbij antwoord op vragen als: waar leerde Bordewijk zwemmen? Waar bezocht hij het gymnasium? Van welke literaire sociëteit was Bordewijk lid? Waar liet hij zijn poedel uit? In welk ziekenhuis vebleef hij geruime tijd? Waarom was hij zo verknocht aan de Passage? En natuurlijk, welke romans en verhalen spelen zich waar af in Den Haag?

Wandel mee, te voet of in gedachten, door het Centrum, Van Stolkpark, Bezuidenhout, Regentessekwartier, Zorgvliet, Archipelbuurt, de Scheveningse Bosjes en rondom de Hofvijver. Kortom, een wandeling met KARAKTER door het Den Haag, waar Bordewijk zo graag woonde en flaneerde.

“Het uitgangspunt voor dit vlot geschreven boekje is aantrekkelijk: wandelingen aan de hand van diverse locaties die mijn vader bij zijn leven de zijne mocht noemen in Den Haag, De routebeschrijving met plattegrond wekt de lust op het ook eens te doen!” – Mr. R.F. Bordewijk, zoon van F. Bordewijk

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789061094890 Categorie: Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een Haagse wandeling

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

09-04-2015

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “F. Bordewijk” te beoordelen