Evert Musch 1902 – 2007

Een schilder die naar Drenthe kwam
Auteur: Kees Thijn | Uitgever: Koninklijke Van Gorcum b.v.

24,95

Deze uitgave over Evert Musch geeft op beknopte wijze een beeld van deze kunstenaar en de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in het kunstleven van Drenthe.

Geboren in Groningen verhuisde Musch na de Tweede Wereldoorlog met zijn gezin naar Schipborg en naderhand naar Anloo in Drenthe, waar hij tot zijn overlijden in een eigenhandig gerestaureerde oude Saksische boerderij heeft gewoond en gewerkt.
Musch hield erg van het mooie landschap van Drenthe en heeft ook in belangrijke mate bijgedragen aan het behoud daarvan door bepaalde acties daartoe te ondersteunen. Bovendien was Evert Musch in 1954 een van de oprichters van het Drents Schildersgenootschap.

In het werk van Musch speelt het Drentse landschap een belangrijke rol. Hij schilderde het veel, maar ging ook graag naar het buitenland; vooral het licht in Frankrijk kon hem bekoren. Ook schilderde hij stillevens en portretten. Zijn vroege werk is gedetailleerd maar later gaat hij ook meer impressionistisch schilderen.
Zijn bekendste schilderij is het ‘Panorama van de Drentsche Aa’, een stil protest tegen de herinrichting van het Drentse landschap waarbij meanderende beekjes werden rechtgetrokken ten behoeve van een efficiënte landbouw.

Museum Thijnhof in Coevorden besteedt aandacht aan inmiddels overleden kunstenaars die in Drenthe woonden en werkten, en zodoende deel uitmaakten van het provinciale kunstleven. Dit resulteert in overzichtsexposities en catalogi die een goed beeld geven van hetgeen deze kunstenaars heeft geïnspireerd tot het maken van de kunst die ze hebben achtergelaten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023257059 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een schilder die naar Drenthe kwam

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

128

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-01-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Evert Musch 1902 – 2007” te beoordelen