Evenwichtskunst / Balancing Act

Universiteitsraad en College van Bestuur in Groningen 1972-2022 / The University Council and Board of the University in Groningen, 1972–2022
Auteur: Bart Beijer, Gert Gritter, Marriet Hofstee, Monique Peperkamp | Uitgever: University of Groningen Press

25,00

Het gedenkboek Evenwichtskunst is uitgegeven ter gelegenheid van het 50-jarige bestaan van het College van Bestuur en de Universiteitsraad van de Rijksuniversiteit Groningen. Het accent in deze uitgave ligt op de laatste twee decennia. In een kort historisch overzicht staat het beleid van de opeenvolgende Colleges van Bestuur centraal. Onderwerpen als het Groningse Harmoniemodel, de Nobelprijs voor Ben Feringa komen aan de orde, maar ook bijvoorbeeld het mislukte Yantai-project in China blijft niet onvermeld.
Het verhaal van de Universiteitsraad wordt voornamelijk verteld aan de hand van veel foto’s en krantenkoppen. Aan bod komen onder meer vergaderingen, spannende en grappige momenten, excursies en wisselraden. Er is bovendien ruime aandacht voor de viering van het jubileum op 1 september 2022, die tegelijkertijd een gezellige reünie was.
Daarnaast bevat het boek voorwoorden van Jouke de Vries en Mariet Hofstee, de voorzitters van respectievelijk CvB en U-raad, een interview met emeritus-hoogleraar chemie Wim Nieuwpoort, U-raadslid van het eerste uur, en een interview met Adnan El Kharbotly, student-assessor 2021-2022. Met een overzicht van de samenstelling van de diverse Universiteitsraden met bijbehorende groepsfoto’s.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403430027 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Universiteitsraad en College van Bestuur in Groningen 1972-2022 / The University Council and Board of the University in Groningen, 1972–2022

Auteur

, , ,

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

30-08-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Evenwichtskunst / Balancing Act” te beoordelen