Eva

Wat de evolutie van het vrouwelijk lichaam zegt over wie we zijn
Auteur: Cat Bohannon | Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

29,99

‘Bohannon herschrijft het traditionele verhaal van de evolutiebiologie door vrouwen in het middelpunt te plaatsen. Boeiend, speels, scherpzinnig en goed onderbouwd.’ The New York Times

Waarom leven vrouwen langer dan mannen? Hoe komt het dat vrouwen borstvoeding kunnen geven? Waarom komen vrouwen in de menopauze? En bestaat het vrouwelijk brein echt?
In Eva beantwoordt Cat Bohannon vragen die wetenschappers tientallen jaren hebben laten liggen. Met grenzeloze nieuwsgierigheid en scherpe humor legt ze uit hoe het vrouwelijk lichaam zich de afgelopen 200 miljoen jaar ontwikkeld heeft.Eva is niet alleen een ingrijpende herziening van de menselijke geschiedenis, het is een dringende en noodzakelijke correctie in een wereld die zich veel te lang primair op het mannelijk lichaam heeft gericht.
Eva heeft de ambitie en reikwijdte van Sapiens en Het begin van alles en brengt een ware paradigmaverschuiving teweeg in ons denken over wat het vrouwelijk lichaam is en waarom het belangrijk is om het beter te onderzoeken. In een krachtige en meeslepende vertelling laat Bohannon ons niet alleen zien wat het betekent om vrouw te zijn, maar ook wat het betekent om mens te zijn.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789403132723 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Wat de evolutie van het vrouwelijk lichaam zegt over wie we zijn

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

488

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-01-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

2

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Eva” te beoordelen