Europese Veldslagen

De Belangrijkste slagen van een Eeuw
Auteur: Ruud Bruijns | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

34,95

In dit boek staat de oorlog centraal, vanaf het ontstaan van de eerste moderne natiestaten na de Franse Revolutie tot en met de loopgravenoorlog van 1918. Wie de bijdragen van de verschillende auteurs tot zich neemt, zal begrijpen dat de oorlog in zijn steeds modernere hoedanigheid een prima opmaat was voor de destructieve tweede hel van de 20e eeuw. Het nieuwe facet van de volkslegers deed in de in dit boek beschreven periode zijn intrede, met alle gevolgen van dien.

Nooit stonden zulke grote legers – hele volkeren – tegenover elkaar, en nooit was de oorlog zo totaal. Het werkterrein van de oorlogsgoden had zich ook uitgebreid tot de oorlogsindustrie en de oorlogspropaganda. Ook de voorboden van de latere Holocaust, zoals de moord op de Armeniërs, deden zich voor. De oorlog had ook grote gevolgen voor het maatschappelijke leven. De Napoleontische oorlogen kwamen voort uit een revolutie en de Eerste Wereldoorlog deed verschillende monarchieën ineenstorten. Voor het Tsaristische Rusland betekende het tevens het startsein voor een zeer bloedige burgeroorlog en het communistische experiment. In Duitsland zou Hitler garen spinnen bij de ongelukkige Vrede van Versailles.

Ten Oorlog laat zich lezen als een reeks essays van verschillende kenners over de belangrijkste gebeurtenissen tussen de Napoleontische Oorlogen en het einde van de Eerste Wereldoorlog. De verschillende tijdvakken worden chronologisch behandeld. Het boek laat zien hoe ‘das Militär’ en de politiek in een dodelijke verstrengeling raakten en Carl von Clausewitz’ stelling dat ‘oorlog politiek met andere middelen’ is, wordt op even meeslepende als pijnlijke wijze gedemonstreerd.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464240290 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Belangrijkste slagen van een Eeuw

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

555

Leverbaar

Uitverkocht

Uitgiftedatum

08-02-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Uitverkocht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Europese Veldslagen” te beoordelen