Vet oud! – Europa

De Europese geschiedenis voor jongeren in 25 verhalen
Auteur: Aant-Jelle Soepboer, Richard Zuiderveld | Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.

19,99

Het leven op het paleis van Versailles is een en al luxe. Ook na de dood van de Zonnekoning wonen de Franse vorsten er graag. Ze hebben er alles wat ze nodig hebben: prachtige zalen vol spiegels, heerlijke maaltijden, een grote tuin en ruimte om te jagen. Ook koningin Marie Antoinette vermaakt zich er prima. Ze houdt van feestjes en dure kleren en is helemaal niet bezig met politiek.

Geschiedenis is het vertellen en daardoor beleven van verhalen. Heb je bijvoorbeeld altijd al willen weten hoe het was om als gladiator te vechten in het Colosseum in Rome? Of om mee te varen met Columbus op een van zijn reizen naar Amerika? Ook zien we samen met de jonge Esa de zon opkomen boven het magische Stonehenge en strijden we mee in het leger van Julius Caesar. We beklimmen de Akropolis van Athene en beleven de Tweede Wereldoorlog van dichtbij.

Vet oud! Europa gaat over de hele geschiedenis van het Europese continent, van de tijd van jagers en boeren via de tijd van monniken en ridders tot de tijd van pruiken en vorsten en de tijd van televisie en computer.

Na het succesvolle eerste boek Vet oud! nemen Richard Zuiderveld en Aant-Jelle Soepboer, twee jonge geschiedenisdocenten, de lezer opnieuw mee op een spectaculaire speurtocht. Nu door de geschiedenis van Europa. Dit doen ze aan de hand van 25 verhalen, voor jongens en voor meisjes, die ook nu weer boordevol spanning en humor zitten. Vet oud! Europa sleept je het avontuur in en brengt de Europese geschiedenis op een leuke manier dichterbij.

‘Het voorleesverhaal is terug.’ – Kleio

‘Wakkert de honger naar meer kennis over vroeger aan!’ – Noordhollands Dagblad

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045204260 Categorieën: , , Tag:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De Europese geschiedenis voor jongeren in 25 verhalen

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

180

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-03-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

3

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Vet oud! – Europa” te beoordelen