Europa in alle staten

Zestig jaar geschiedenis van de Europese integratie
Auteur: Carla Hoetink, Carlos Reijnen, Karin van Leeuwen, Liesbeth van de Grift, Robin de Bruin, Wim van Meurs | Uitgever: Uitgeverij Vantilt

24,50

Tegen de achtergrond van de actuele ‘Euro-crisis’ geeft Europa in alle staten een overzicht van de geschiedenis van de Europese integratie. Van Briand en Monnet als voordenkers tot het grondwetsverdrag en het Europees stabiliteitsmechanisme van nu. Structurele dilemma’s als supranationaliteit versus natiestaat of het spanningsveld tussen verdergaande integratie en de opname van nieuwe lidstaten vormen daarbij de rode draad. Dit boek is echter veel meer dan een beknopte chronologische canon van zestig jaar Europese Unie. Voor elke fase uit de geschiedenis van de EU bieden de auteurs heldere karakteriseringen van de bijbehorende politicologische theorievorming en historische thema’s. Europa in alle staten onttrekt zich aan het actuele gepolariseerde debat en verschaft een waardevol inzicht in het functioneren van de huidige EU en haar ontstaansgeschiedenis.

Over de auteurs:
Wim van Meurs, Robin de Bruin, Carla Hoetink, Karin van Leeuwen, Carlos Reijnen en Liesbeth van de Grift zijn docenten Europese integratie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Universiteit van Amsterdam.
Tom de Bruijn is staatsraad en was in de periode 2003-2011 permanent vertegenwoordiger bij de EU namens Nederland.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789460041266 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Zestig jaar geschiedenis van de Europese integratie

Auteur

, , , , ,

Uitgever

Aantal pagina's

288

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

07-12-2013

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Europa in alle staten” te beoordelen