Euplea

Auteur: Jade Madoe, Oscar Louis | Uitgever: Uitgeverij Bibliodroom

35,00

Euplea een is poëtische novelle. Een symfonie in veertien delen. Veertien filmische beelden van Jade werden veertien lyrische gedichten van Oscar. Veertien gedichten werden veertien teksten van hun beiden.

Ze brengen het verhaal van Eva, een bloedmooi jong meisje dat met de trein aankomt in Zuid-Italië. De plek overspoelt haar met indrukken: er is de kracht van de zee, de mythische omgeving aan de voet van de Vesuvius en op zwemafstand een mysterieus vervloekt eiland. Eva ontmoet drie plaatselijke jongeren die haar op sleeptouw nemen onder de sluier van de klassieke mythologie, die altijd en overal aanwezig is. De oude schilder Michele ontfermt zich over haar. Er ontstaat een unieke vriendschap en stilaan ontwaakt de vrouw in Eva. In het schuim van de branding wordt ze herboren als Venus.

Parallel aan dit boek is er de kortfilm van Jade Madoe. De film speelt zich af in dezelfde magische leefwereld waarin Eva ondergedompeld wordt, maar richt zich meer op haar transformatie van jong meisje naar vrouw met het magisch eiland en haar nieuwe vrienden als sleutel tot die overgang.

‘Euplea’ werd op een heel bijzondere manier ingebonden. In de holtes tussen de bladzijden zitten foto’s uit de film verborgen. Samen met de hardcover met goudopdruk is dit zonder meer een hebbeding voor bibliofielen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492515575 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

47

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

15-10-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Euplea” te beoordelen