Etty Hillesum

Het verhaal van haar leven
Auteur: Judith Koelemeijer | Uitgever: Balans

29,95

In deze biografie zet Judith Koelemeijer
het korte en intense leven van Etty Hillesum in een nieuw licht. Hillesum werd nog geen dertig jaar. Maar wat ze schreef, inspireert nog steeds miljoenen.

Ze werd nog geen dertig jaar. Maar wat ze schreef, is nog steeds een bron van inspiratie voor miljoenen. Haar dagboeken en brieven, die over de hele wereld werden vertaald en gepubliceerd, spreken nog altijd onverminderd tot de verbeelding. Maar wie was Etty Hillesum eigenlijk? Welke vrouw gaat schuil achter de mythe die anderen vaak van haar maakten?

Judith Koelemeijer volgde het spoor ver terug. Zij werkte de afgelopen jaren intensief aan de voltooiing van een meesterlijke biografie, gebaseerd op diepgravend onderzoek in binnen- en buitenland. Zij reisde van Westerbork naar Amerika, van Israël naar Polen, interviewde tal van mensen en deed vele verrassende ontdekkingen in archieven en op zolders. Haar onderzoek werpt een nieuw licht op Etty Hillesum, haar Russische moeder, haar jeugd in Deventer, haar studententijd, haar vrienden en liefdes, de oorlogsjaren in Amsterdam en Westerbork, en het einde in Auschwitz. Etty had besloten niet onder te duiken: ze wilde het lot van haar volk delen. Maar waarom, wat was de achtergrond van deze opmerkelijke keuze? En hoe kunnen we haar indrukwekkende getuigenis begrijpen in de context van die tijd, Etty’s familieleven en haar brede vriendenkring?

In Etty Hillesum, dat leest als een meeslepende roman, zet Judith Koelemeijer het korte en intense leven van Etty Hillesum op een glasheldere en aangrijpende manier in een nieuw licht.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463821742 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Het verhaal van haar leven

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

500

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Datum verwacht

20-09-2022

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Etty Hillesum” te beoordelen

Andere suggesties…