Etty Hillesum over God en lot

Auteur: Klaas Smelik | Uitgever: Gompel & Svacina

32,00

Etty Hillesum had een zeer eigen visie op God en het lot van het Joodse volk. Door vergelijking met andere auteurs en een nauwgezette analyse van dagboekteksten, plaatst dit Cahier Hillesums ideeën in de juiste context. Daardoor komt de originaliteit van haar denken scherp naar voren. 

Hillesums dagboeken hebben in het buitenland inmiddels een brede lezerskring gevonden en onderzoekers geïnspireerd om over haar te publiceren en te spreken. Twee avondlezingen die op die manier op een speciale Etty Hillesum-dag in het Engelse Canterbury werden gepresenteerd, zijn in dit Cahier opgenomen.

Sinds haar verhuizing naar Amsterdam speelde Nederlands hoofdstad een belangrijke rol in Etty Hillesums leven. In een speciale bijdrage worden haar Amsterdamse jaren in kaart gebracht en zien wij hoe zij zich in de stad verplaatste, ook toen Joden niet meer van vervoersmiddelen gebruik mochten maken. Een nieuwe brief geschreven op het strand van Knokke, waarvan de tekst integraal is opgenomen en toegelicht, geeft een verrassend beeld van Hillesums ontluikend literair talent in 1936. Gedegen wetenschappelijk onderzoek naar de beschikbare bronnen leidt tot een weloverwogen beeld van Etty Hillesum, haar gedachtewereld en haar reactie op haar tijd. Iedereen die in Hillesums werk en leven is geïnteresseerd, vindt daarom in dit derde deel van de reeks ‘Cahiers Etty Hillesum’ artikelen die de lezing van haar dagboeken en brieven kunnen verdiepen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463714730 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

194

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-10-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Ongeveer 5-7 werkdagen

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Etty Hillesum over God en lot” te beoordelen