Erwin Rommel

De man achter de mythe
Auteur: Maurice Philip Remy | Uitgever: Just Publishers

30,00

Rond Erwin Rommel, de bekendste Duitse generaal uit de Tweede Wereldoorlog, hangt een mythe die nog altijd krachtig in stand wordt gehouden. Voor sommigen is hij de sluwe ‘woestijnvos’ en een oorlogsheld, voor anderen is hij een soldatenbeul en een nazimisdadiger. Dit boek over het leven en de historische betekenis van Erwin Rommel onderscheidt zich van de vergoelijkende uitspraken in het Duitsland van vlak na de oorlog, evenzeer als van de harde kritiek van de afgelopen jaren.

Vanaf welk moment nam de ‘mythe Rommel’ deel aan Hitlers systeem? Wat wist hij van de oorlogsmisdaden? Valt hem persoonlijk iets te verwijten?  Maurice Philip Remy toont concreet aan dat Erwin Rommel niet alleen, tegen Hitlers uitdrukkelijke bevel in, leven boven gehoorzaamheid stelde maar ook dat hij zich aansloot bij het verzet tegen de dictator. Gebaseerd op nieuwe bronnen slaagt de auteur erin begrip te kweken voor de toenmalige situatie en de gebeurtenissen. Zo ontstaat een nieuw en objectief beeld van de bij zijn leven al legendarische – zelfs bij de geallieerden populaire – generaal.

Samen met Guido Knopp maakte Maurice Philip Remy (1962) diverse succesvolle tv-documentairereeksen over de Tweede Wereldoorlog. Remy’s eigen driedelige tv-serie Mythos Rommel werd in vele landen uitgezonden en oogstte hoge waarderingscijfers.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089753601 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De man achter de mythe

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

384

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

01-10-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Lezers over dit boek

Er zijn nog geen beoordelingen.


Beoordeel “Erwin Rommel” als eerste: