Erwin Rommel

De man achter de mythe
Auteur: Maurice Philip Remy | Uitgever: Just Publishers

24,50

Erwin Rommel – Maurice Philip Remy

Voor sommigen is hij de sluwe ‘woestijnvos’ en een oorlogsheld, voor anderen is hij een soldatenbeul en een nazimisdadiger. Erwin Rommel, de bekendste Duitse generaal uit de Tweede Wereldoorlog, groeide uit tot een mythe. Deze wordt nog altijd krachtig in stand gehouden.

Deze biografie over het leven en de historische betekenis van Erwin Rommel onderscheidt zich van de vergoelijkende uitspraken in het Duitsland van vlak na de oorlog, evenzeer als van de harde kritiek van de afgelopen jaren.

Vanaf welk moment nam de ‘mythe Rommel’ deel aan Hitlers systeem? Wat wist hij van de oorlogsmisdaden? Valt hem persoonlijk iets te verwijten? Deze spraakmakende studie toont aan dat Erwin Rommel niet alleen, tegen Hitlers uitdrukkelijke bevel in, soldatenlevens boven gehoorzaamheid stelde maar ook dat hij zich aansloot bij het verzet tegen de dictator.

Het boek, een prettig leesbare studie met talloze zwartwitfoto’s, verheerlijkt niet en veroordeelt niet. De auteur slaagt erin begrip te kweken voor de toenmalige situatie en de gebeurtenissen. Maurice Philip Remy komt tot een nieuw en objectief beeld van de bij zijn leven al legendarische en zelfs bij zijn geallieerde tegenstanders, populaire generaal.

‘We hebben te maken met een zeer bekwame en vermetele tegenstander en, als ik dat mag zeggen, een groot generaal.’ – Winston Churchill in het Britse parlement, najaar 1942

De Duitse auteur Maurice Philip Remy (1962) maakte succesvolle documentairereeksen over WO2. Remy’s eigen driedelige tv-serie Mythos Rommel is in vele landen uitgezonden en oogstte hoge waarderingscijfers.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089757944 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De man achter de mythe

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

29-06-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1 beoordeling voor Erwin Rommel

  1. 4 van 5

    Ferd.

    Goed leesbaar, dacht ‘veel omtrent dit thema te weten’ maar het verraste me meermaals!
    Voor WW2 lezers een aanrader.


Een beoordeling toevoegen