Erop en erover

Hoe EVB Barendrecht veroverde
Auteur: Jan Dijkgraaf | Uitgever: V.O.F. Buttkicken.nl

19,95

Hoe veroverde de lokale partij EVB (Echt voor Barendrecht) de absolute macht in de gemeenteraad. Het nietsverhullende verhaal van een partij die kwam, zag en overwon.

Als in één Nederlandse gemeente de arrogantie van de traditionele politieke partijen de afgelopen tien jaar is afgestraft, is het in Barendrecht.

De lokale partij EVB verstoorde in 2014 de gezapige rust door met 9 zetels binnen te stormen in de gemeenteraad en kreeg in 2018 na vier jaar besturen met 14 zetels een ‘motie van goedkeuring’ van de bevolking. Toen de zes andere partijen EVB daarop buitensloten, voerde de partij vier jaar lang keihard oppositie tegen ‘het monsterverbond’. In 2022 gaven de kiezers EVB met 20 van de 29 zetels het definitieve mandaat om het goede voor Barendrecht te doen.

Bij het (pas) 10-jarig bestaan wordt met de twee partijleiders, mede-oprichter Dirk Vermaat en zijn opvolger Lennart van der Linden, teruggenlikt op de hoge pieken en diepe dalen die EVB tegenkwam. “Als er een boek komt, vertellen we ook álles”, zei Vermaat. Aldus geschiedde…

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083221762 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe EVB Barendrecht veroverde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

13-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Erop en erover” te beoordelen