Erfenis van Verzet

Geschiedenis en analyse van Institutioneel Onrecht
Auteur: Jennifer A. Clignett | Uitgever: Brave New Books

13,34

Door de eeuwen heen hebben mensen zich verzet tegen wat zij zagen als onrechtvaardige en onderdrukkende systemen. Dit boek onderzoekt de erfenis van dat verzet in Nederland, van de opstanden van de Patriotten in de 18e eeuw tot de hedendaagse zorgen over anti-institutioneel extremisme. Het doel is om te begrijpen hoe en waarom mensen zich verzetten tegen gevestigde machten en wat de gevolgen hiervan zijn geweest.

Mijn persoonlijke verbinding met dit onderwerp is diepgeworteld in mijn eigen familiegeschiedenis. Mijn voorouder, Jacob Arnold Clignett, was een fervent patriot die zich inzette voor constitutionele hervormingen in een tijd van grote politieke verandering. Zijn betrokkenheid bij de negentien Geconstitueerden, een groep die streed voor democratische hervormingen, dient als een inspirerend voorbeeld van de voortdurende strijd voor rechtvaardigheid en gelijkheid.

Door de parallellen te trekken tussen historische gebeurtenissen en moderne ontwikkelingen, hoop ik inzicht te bieden in de cyclische aard van verzet en de impact van institutioneel onrecht op de samenleving.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789465017358 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Geschiedenis en analyse van Institutioneel Onrecht

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

64

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

28-05-2024

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Erfenis van Verzet” te beoordelen