Erasmus Bernardus von Dülmen Krumpelmann 1897-1987

Een schilder die naar Drenthe kwam
Auteur: Kees Thijn | Uitgever: Koninklijke Van Gorcum b.v.

25,00

Deze uitgave over Bernard von Dülmen Krumpelmann geeft op beknopte wijze een beeld van deze kunstschilder en de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in het kunstleven van Drenthe. Als jonge kunstenaar verhuisde hij van Amsterdam naar het dorp Zeegse in Drenthe waar hij 70 jaar heeft gewoond en gewerkt.
In Drenthe heeft hij een omvangrijk oeuvre opgebouwd dat door velen, ook vanwege de onderwerpkeuze en de vlotte impressionistische toets, erg geliefd en gewild was. In de provincie legde hij als vanzelfsprekend contacten met kunstenaars in zijn directe omgeving en met leden van het Drents Schildersgenootschap waarvan hij zelf een van de oprichters was.

Dit boek wordt in samenwerking met Museum Thijnhof te Coevorden uitgegeven. Vanaf 11 januari 2019 t/m 3 maart 2019 is in het museum een tentoonstelling over Bernard von Dülmen Krumpelmann te zien.

Museum Thijnhof besteedt aandacht aan inmiddels overleden kunstenaars die in Drenthe woonden en werkten, en zodoende deel uitmaakten van het provinciale kunstleven. Dit resulteert in overzichtsexposities en catalogi die een goed beeld geven van hetgeen deze kunstenaars heeft geïnspireerd tot het maken van de kunst die ze hebben nagelaten.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789023256601 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een schilder die naar Drenthe kwam

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

120

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

10-01-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Erasmus Bernardus von Dülmen Krumpelmann 1897-1987” te beoordelen