Epidemieën en pandemieën (Elementaire Deeltjes)

Auteur: Roel Coutinho | Uitgever: Athenaeum

10,99

De recente uitbraak van het coronavirus in China en de wereldwijde verspreiding ervan heeft de mensheid momenteel in haar greep. Iedereen ervaart de gevolgen van de pandemie aan den lijve, doordat hij ziek wordt, doordat naasten erdoor worden geraakt, en omdat de bewegingsvrijheid wordt ingeperkt. Het dagelijks leven staat geheel in het teken van een minuscuul virus waar we geen grip op lijken te krijgen. Met grote maatschappelijke en economische gevolgen.
Wat kunnen we leren van eerdere epidemieën en pandemieën? De uitbraak van ebola in 2014, de choleraepidemie na de aardbeving in Haïti in 2010, de ‘varkensgriep’ in 2009. Roel Coutinho, oud RIVM-directeur infectieziekten, laat zien hoe deze en andere ziektes zich verspreidden en ontwikkelden, hoe mensen ermee omgingen, en hoe de huidige geneeskunde erop anticipeert. Aan bod komen onder meer eeuwenoude ziektes als pest, cholera en influenza, relatief nieuwe ziektes als hiv en ebola en potentiële toekomstige dreigingen zoals biologische oorlogvoering en een dalende vaccinatiegraad. En de oorsprong en verspreiding van het nieuwe coronavirus.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789025312572 Categorie: Tags: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

160

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

07-04-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

5

1 beoordeling voor Epidemieën en pandemieën (Elementaire Deeltjes)

  1. Robscholten

    Ik vind de aandacht voor epidemieën belangrijk omdat ze nooit verdwijnen en steedsin een andere vorm terugkeren,en dat zal ook zo blijven zeker in de turbulente tijd als nu,ik vind de globalisering ook een belangrijke oorzaak net als in de tijd van de grote volksverhuizingen en bv de wereldoorlogen,ik vind dat de gevaren niet kunnen worden overdreven


Een beoordeling toevoegen