Engel van Mesopotamië

Auteur: Brenda Meuleman | Uitgever: Ambo|Anthos

21,99

In Engel van Mesopotamië voert Brenda Meuleman ons mee van het gekolonialiseerde Midden-Oosten naar 20e eeuws Engeland. Het levert een roman op die rijk is aan geschiedenis en sfeer.

Engel van Mesopotamië van Brenda Meuleman is gebaseerd op het ongelofelijke waargebeurde verhaal van een Engelse ontdekkingsreizigster

De excentrieke en eigenzinnige Helen King studeert begin twintigste eeuw met first class honours af aan de universiteit van Oxford. Ze beklimt als een van de eerste vrouwen ooit de hoogste bergtoppen van de Alpen en overleeft de eindeloze woestijnvlaktes in Mesopotamië. Maar niemand weet dat ze gebukt gaat onder een vreselijk jeugdtrauma, waarvan de toedracht altijd geheim is gebleven.

Na de Eerste Wereldoorlog strijkt ze neer in Bagdad om als Oriental Secretary het Britse koloniale bestuur van informatie te voorzien. Ondertussen broeit het, zowel in haar hoofd als in een steeds vijandigere omgeving. Zal ze in het reine kunnen komen met haar verleden? Wordt een ontluikende liefde misschien haar redding?

Engel van Mesopotamië is een indrukwekkende roman over een sterke vrouw in een door mannen gedomineerde wereld. Hoofdpersonage Helen King is gebaseerd op de Engelse ontdekkingsreizigster en archeologe Gertrude Bell.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026350078 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

312

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

26-10-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Engel van Mesopotamië” te beoordelen