En Venus was haar naam

Een ongewone geschiedenis van de popmuziek in 134 namenliedjes
Auteur: John Schoorl, Paul Onkenhout | Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

24,99

In En Venus was haar naam behandelen Paul Onkenhout en John Schoorl de verhalen achter 134 beroemde namenliedjes, van Angie, Flappie, Jolene en Suzanne tot Nikita en Margootje.

Het verrassende En Venus was haar naam van journalisten Paul Onkenhout en John Schoorl is gebaseerd op de wekelijkse rubriek over ‘namenliedjes’ in de popmuziek die zij met liefde en enthousiasme in de Volkskrant verzorgen. Namenliedjes: liedjes uit de popmuziek waarvan de titel bestaat uit een voornaam. Elk liedje heeft een bijzonder verhaal, of dat nu over de ontstaansgeschiedenis, de artiest of de bezongen persoon gaat. In En Venus was haar naam worden de verhalen over onder meer Angie, Jolene, Suzanne, Nikita en Margootje gebundeld in een wervelende muziekgeschiedenis. Welke saxofonist schreef een ode aan Audrey Hepburn? Hoe komt een onopvallende grafsteen in New Jersey terug in het repertoire van Lady Gaga? En wie liet zich inspireren door Roald Dahl?

Bijna terloops vatten John Schoorl en Paul Onkenhout tachtig jaar popmuziek samen in alle denkbare genres, van bebop, blues en rock-’n-roll tot soul, punk en hiphop. Ze verkennen de wereld van uiteenlopende artiesten en bands als The Beatles, Jay-Z, Youp van ‘t Hek, Dolly Parton, Harry Styles, Doe Maar, The Rolling Stones, Eminem, Al Green, Boudewijn de Groot, Roy Orbison, Goldband en vele anderen. Een onmisbaar boek voor elke muziekliefhebber!

‘Onkenhout en Schoorl zijn lenige schrijvers die ervoor zorgen dat je hun boek ademloos uitleest.’ ? Soundz

‘Een vrolijk boek.’ ? NRC Handelsblad

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789401620802 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Een ongewone geschiedenis van de popmuziek in 134 namenliedjes

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

392

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “En Venus was haar naam” te beoordelen