Elk schot een treffer

De 10 dodelijkste sluipschutters van WO II
Auteur: | Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.

19,99

De 10 dodelijkste sluipschutters van WO II

Elk schot een treffer bevat de opmerkelijke verhalen van tien sluipschutters tijdens de Tweede Wereldoorlog, beschreven door militaire historici die zich in deze materie hebben verdiept. De afgelopen jaren is men mede dankzij films als Enemy at the Gates en American Sniper heel anders naar deze specialisten gaan kijken.

Sluipschutters vertegenwoordigen de absolute top van een groep soldaten met een aantal bijzonder moeilijk te leren vaardigheden en werden lange tijd gezien als koelbloedige moordenaars die anderen om het leven brachten zonder dat van henzelf te riskeren. Het is een kleine elite van mannen en vrouwen die de macht hebben veldslagen door een welgemikt schot een andere wending te geven.

Veteranen uit de Tweede Wereldoorlog probeerden hun verleden als sluipschutter vaak te verbergen.

Simo Häyhä – ook wel bekend als ‘de Witte Dood’ – doodde een nauwelijks te bevatten hoeveelheid van 500 Sovjets tijdens hun invasie van Finland. Vasili Zajtsev, die honderden Duitse officieren en zelfs een handvol andere sluipschutters doodde en zo een Held van de Sovjet-Unie werd,en Sepp Allerberger, de hoogst onderscheiden sluipschutter van de Wehrmacht.

In bittere kou of verborgen tussen rottende palmbladeren in de oerwouden van de Stille Oceaan: een handvol mannen – en een enkele vrouw – hebben het verloop van de oorlog soms meer bepaald dan een grote veldslag.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045208909 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De 10 dodelijkste sluipschutters van WO II

Uitgever

Aantal pagina's

300

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

16-10-2016

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Elk schot een treffer” te beoordelen