Elite gezocht

Elite gezocht

Auteur: Ruben van Zwieten, Sander Schimmelpenninck | Uitgever: Prometheus
Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

19,99

Elke maatschappij behoeft een goed functionerende elite. Er lijkt een toenemende vervreemding te zijn tussen de elites en het volk, maar ook tussen de elites onderling. Wat maakt een goede elite, en waarom hebben we ook alweer een voorhoede nodig? Hoe zou een moderne, eenentwintigste-eeuwse elite zich moeten gedragen? In dit boek bespreken Sander Schimmelpenninck en Ruben van Zwieten aan de hand van de levens van bevoorrechte mensen waarom in Nederland de financiële elite vrijwel geen uitwisseling heeft met de politieke elite, het verschil tussen makers en takers dat begint op te borrelen en waarom u zich zo ergert aan al die rich kids of Instagram. Welke keuzes maken de elites van nu, en in hoeverre kunnen die keuzes nog met de vrijblijvendheid van de afgelopen decennia begroet worden? Over de afschaffing van de dividendbelasting als trendbrekend symbool en fakkels en hooivorken als immer reëler wordende angst.

SANDER SCHIMMELPENNINCK (1984) is financieel journalist, hoofdredacteur van zakenblad Quote, televisiepresentator en regelmatig te gast bij talkshows als DWDD, Pauw en Jinek.

RUBEN VAN ZWIETEN (1983) is predikant en oprichter van De Nieuwe Poort, huis voor ontmoeting en inspiratie op de Zuidas in Amsterdam en aan het Weena in Rotterdam.

Artikelnummer: 9789044640151 Categorie:
Historiek verkoopt (nog) geen e-books. Dit boek toch als e-book bestellen? Kijk dan bij Bol

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

216

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-03-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

6

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Elite gezocht” te beoordelen