Eindtijd

De toekomst voorspellen aan de hand van onze geschiedenis
Auteur: Peter Turchin | Uitgever: Spectrum

30,99

De toekomst is wel degelijk te voorspellen op basis van het verleden

In 2010 voorspelde vooraanstaand wetenschapper Peter Turchin dat Amerika zich in een spiraal van sociale desintegratie bevond, die in 2020 zou leiden tot een ineenstorting van de politieke orde. Een voorspelling die – getuige de bestorming van het Capitool in 2021 – gevaarlijk dicht bij de huidige realiteit ligt. In Eindtijd toont Turchin waarom.

Met behulp van de zogenaamde cliodynamica, waarin dynamische processen worden getoetst aan wiskundige modellen, laat hij zien hoe politieke gemeenschappen werken en waardoor ze uiteenvallen. Turchin toont aan dat wanneer het evenwicht tussen de heersende elites en de meerderheid van de bevolking te ver doorslaat in het voordeel van de elites, politieke instabiliteit onvermijdelijk is en zo een gewelddadige breuk met het verleden veroorzaakt. We bevinden ons nu in de eindtijd, maar het is nog niet te laat om het tij te keren.

Peter Turchin is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Connecticut en onderzoeker bij de Complexity Science Hub in Wenen en de Universiteit van Oxford. Hij is opgeleid als theoretisch bioloog, maar werkzaam op het gebied van de sociaalhistorische wetenschap en is de grondlegger van de cliodynamica. Momenteel werkt hij aan CrisisDB, een historische database van samenlevingen in crisis. Van zijn hand verschenen meerdere boeken, waaronder Ultrasociety en Ages of Discord.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000387328 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De toekomst voorspellen aan de hand van onze geschiedenis

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

416

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

22-06-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Eindtijd” te beoordelen