Eindstation Auschwitz

Mijn verhaal vanuit het kamp (1943 - 1945)
Auteur: Eddy de Wind | Uitgever: J.M. Meulenhoff

17,50

Prachtig en aangrijpend geschreven over liefde, familie en overleven
 

Geïllustreerd met beeldmateriaal uit het archief van de familie De Wind, waaronder twee niet eerder gepubliceerde foto’s van vlak na de bevrijding van Auschwitz

Een belangrijk en uniek historisch document dat op aangrijpende wijze het lot van gevangenen in de vernietigingskampen in beeld brengt.

De Joodse arts Eddy de Wind ging in 1942 als vrijwilliger werken in het doorvoerkamp Westerbork, gelegen in het oosten van Nederland. Hij ontmoette de jonge Joodse verpleegster Friedel, die uit Duitsland naar Nederland was gevlucht. Ze werden verliefd en trouwden in het kamp. In 1943 werden ze gezamenlijk per goederentrein naar Auschwitz getransporteerd. Daar scheidden hun wegen zich: Eddy kwam terecht in barak 9, Friedel in 10, de barak waar de medische experimenten werden uitgevoerd.

Toen in het najaar van 1944 de Russen Auschwitz naderden, besloten de nazi’s hun sporen uit te wissen. De gevangenen, onder wie Friedel, moesten richting Duitsland lopen – later zouden dit de dodenmarsen worden genoemd. Eddy verstopte zich en bleef achter in Auschwitz. Hij vond een schrift en een potlood en begon te schrijven.

In Eindstation Auschwitz doet Eddy de Wind verslag van de verschrikkingen in het kamp en analyseert en observeert hij het gedrag – zowel goed als kwaad – waar mensen toe in staat zijn. Hij beschrijft Auschwitz zoals nooit eerder is gezien, rechtstreeks vanuit het kamp en met de emotie van dat moment.

 

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789089682918 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Mijn verhaal vanuit het kamp (1943 – 1945)

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

15-01-2025

Levertijd

Verwacht

Druk

12

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Eindstation Auschwitz” te beoordelen