Eigen welzijn eerst

Hoe de middenklasse haar liberale waarden verloor
Auteur: Roxane van Iperen | Uitgever: Thomas Rap

12,50

Nederland heeft lang een zelfbeeld van openheid en tolerantie gehad. Dat beeld kwam voort uit het naoorlogse optimisme van de middenklasse, die geloofde in kansengelijkheid, ongeacht afkomst of achternaam, en het belang van goede publieke voorzieningen. Zo zou elke nieuwe generatie het beter krijgen dan de vorige.

Het geloof in vooruitgang is de afgelopen jaren afgebrokkeld en heeft onder invloed van de politiek plaatsgemaakt voor een sterke hang naar zelfbehoud, met extreme sentimenten tot gevolg. In Eigen welzijn eerst laat Roxane van Iperen op prikkelende wijze zien hoe dit heeft kunnen gebeuren, en spreekt ze de hoop uit dat de middenklasse opnieuw de vooruitgangsgedachte omarmt.

Een messcherp pamflet (…) vergeet het beeld van de boze witte man als je over extreemrechts nadenkt. Wie zoekt naar verklaringen voor groeiende onverdraagzaamheid moet bij de brede middenklasse zijn, hamert Van Iperen erin.
**** NRC

“Van Iperen analyseert hoe extremistisch gedachtegoed aanslaat bij de middenklasse. Voorbij haar eigen ideeën over radicaal- en extreemrechts, probeert van Iperen te begrijpen waar die sentimenten vandaan komen. Dat maakt het boek Eigen welzijn eerst zo urgent.”
De Correspondent

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789400411203 Categorieën: , ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe de middenklasse haar liberale waarden verloor

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

144

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

06-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Eigen welzijn eerst” te beoordelen