Eerste Wereldoorlog voor Dummies

Auteur: Séan Lang | Uitgever: Voor Dummies

31,99

‘De Eerste Wereldoorlog voor Dummies’ is een diepgravende, toegankelijke en verhelderende introductie tot de Grote Oorlog die vooral bekend staat om de loopgravenoorlog, waarbij minimale terreinwinst werd geboekt. Alle gebeurtenissen die zich afspeelden tussen 28 juli 1914 en 11 november 1918 passeren de revue, net als alle acties en beweegredenen van de landen en sleutelfiguren die betrokken waren in de strijd waardoor je eens te meer een globaal inzicht krijgt in het verloop van het wereldwijde conflict.

Séan Lang is docent aan de Anglio Ruskin Universiteit (Verenigd Koninkrijk) en geeft al meer dan dertig jaar geschiedenisles aan studenten.

NBD Biblion
Recensie door Dr. H.W. Bomert

De Eerste Wereldoorlog voor dummies / SÈan Lang ; vertaling 10e editie: Jan van de Westelaken ; redactie: Wilma Eras. – Amersfoort : BBNC uitgevers, 2020. – 441 pagina’s : illustraties ; 24 cm.
Beginnend met de aanleiding voor en oorzaken van en eindigend met de laatste vijandelijkheden en de verschillende vredesverdragen, verhaalt dit boek over de Eerste Wereldoorlog (1941-1918).

NBD Biblion
Recensie door Dr. H.W. Bomert

Veel aandacht is er voor de strijd aan het front – voor de meer en minder bekende slagvelden in (West- en Oost-)Europa en in Afrika, voor de strijd op het land, de zee en (voor het eerst) in de lucht -, maar ook de directe en indirecte gevolgen voor het thuisfront, zoals de emancipatie van vrouwen en het dagelijks leven in oorlogstijd, komen uitgebreid voorbij. Hoewel het grote verhaal én de interessante details worden verteld, is het geen klassieke geschiedschrijving.

NBD Biblion
Recensie door Dr. H.W. Bomert

Uitgekomen in de reeks ‘… voor dummies’, biedt dit van oorsprong (2014) Engelse boek een originele en waardevolle kijk op de Eerste Wereldoorlog. De gebruikte pictogrammen, vele tussenkopjes, vaak humoristisch geformuleerde vragen en talloze wetenswaardigheden zetten aan tot verder lezen. Een boek dat een breed lezerspubliek verdient. Het boek bevat een fotokatern en een uitgebreide index.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789045356990 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

400

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

26-08-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Eerste Wereldoorlog voor Dummies” te beoordelen