Een verzwegen leven

Auteur: Eva Kamanda, Kristof Bohez | Uitgever: Uitgeverij Vrijdag

24,95

Het begint met de huwelijksfoto van haar overgrootouders. Etterbeek, 1942. Hij stelt vragen, zij gaat eindelijk op zoek naar antwoorden. De tijd is er rijp voor. Samen belanden Eva en Kristof op een rollercoaster van revelaties die meer dan drie jaar zal duren.

Wie was François Kamanda en hoe belandde hij hier? Wat doet zijn portret in het AfricaMuseum? Wat deed hij op twéé Wereldtentoonstellingen op de Heizel? Waarom kent niemand in Eva’s familie dit verhaal? En wat had François te maken met het verzet tegen de Duitse bezetter? De zoektocht legt een stuk onvertelde Belgische geschiedenis bloot.

Eva Kamanda (1991) is actrice en presentatrice. Ze werd geboren in Brussel, de stad waar haar Congolese overgrootvader zich begin twintigste eeuw als nieuwkomer vestigde.

Kristof Bohez (1983) werd in 2005 schrijvend journalist, vooral voor Het Nieuwsblad. Nadat hij Eva leerde kennen, trok hij naar Brussel, de stad waar de gevels geschiedenis zweten.

Guy Vanthemsche, emeritus professor hedendaagse geschiedenis VUB:
“Een meeslepende en ontroerende zoektocht. Familiegeschiedenis en grote geschiedenis gaan naadloos in elkaar over.”

Idesbald Goddeeris, hoogleraar migratie- en koloniale geschiedenis KUL: “Dit onderzoek komt net op tijd om de vroege aanwezigheid van Congolezen in België te reconstrueren aan de hand van wegvallende eersterangsbronnen. Het microperspectief van François Kamanda maakt het prachtig geschreven boek nog aantrekkelijker.”

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464341157 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

302

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-11-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een verzwegen leven” te beoordelen