Een statif heer houdt rijtuig

56 stemmen uit de Republiek
Auteur: Michel Meissen | Uitgever: Ambilicious LLP

55,00

Een statig heer houdt rijtuig!
56 stemmen uit de Republiek:

‘Een statig heer houdt rijtuig’ vertelt de geschiedenis van de zestiende tot en met de eerste helft van de achttiende eeuw vanuit het perspectief van statige heren die zich ruimhartig lieten bedienen en die vorm gaven aan welvaart, oorlog en vrede. Daarbij geeft Een statig heer houdt rijtuig het woord aan cultuurdragers zoals Erasmus, Spinoza, Simon Stevin, Hugo de Groot, Joost van den Vondel, Rembrandt en aan zeeheld Michiel de Ruyter.
Naast 42 heren nemen 14 dames het woord, onder wie Juliana van Stolberg, Amalia van Solms, Maria van Reigersberch en schilderes Judith Leyster.

“De besproken figuren worden mensen van vlees en bloed, begeesteren, wekken afkeer of mededogen dankzij de soms hoofse, dan weer ondeugende, maar altijd accurate beschrijvingen. De apart besproken levens vloeien in elkaar over en bieden een intrigerend beeld op de geschiedenis. Een boek dat zich mijns inziens onderscheid vanwege een vibrerende levendigheid.” (Marc Kerkhofs)

Michel Meissen:

Michel Meissen, (Voorhout, 1941) socioloog, wetenschappelijk medewerker, leraar, leerboekenschrijver voor havo en vwo voor het vak maatschappijleer (meer dan 500.000 leerlingen werkten met zijn boeken), dichter, schrijver van historische verhalen die hun weerslag vonden en vinden in historisch theater.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789493210387 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

56 stemmen uit de Republiek

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

520

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-12-2020

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een statif heer houdt rijtuig” te beoordelen