Een splinter in de ziel

Oorlogsgeheimen ontrafeld, hoe levens voorgoed veranderden door de Bijzondere wet na WO2
Auteur: Jolande van Gorssel | Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V.

21,95

Een zoektocht naar de waarheid.

 Omdat haar familie vlak na de oorlog werd beschuldigd van verraad, en Sofie daar na al die jaren nog steeds mee worstelt, gaat ze op zoek naar de waarheid. Wat gebeurde er werkelijk in 1943 toen Joodse onderduikers werden verraden? Waarom werd juist haar oma gestraft? Werd de verzetsman Johannes Post wel op het landgoed in Ugchelen gearresteerd?

Sofie ontdekt dat er een groot verschil bestaat tussen geschiedschrijving en wat nabestaanden vertellen, en hoe dichter ze bij de waarheid komt, hoe meer ze wordt tegengewerkt. Als ze uiteindelijk persoonlijk bedreigd wordt, is ze vastbesloten de waarheid boven water te halen en dringt ze steeds dieper door in een wereld van spionage, verraad en intriges.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789464247053 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Oorlogsgeheimen ontrafeld, hoe levens voorgoed veranderden door de Bijzondere wet na WO2

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

334

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

20-09-2021

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

4 beoordelingen voor Een splinter in de ziel

 1. 5 van 5

  Shanti

  Dit boek over twee moedige pensionhouders, die vele Joodse onderduikers op een landgoed vlakbij Apeldoorn verborgen hielden voor de vijand, heeft op mij een verpletterende indruk gemaakt. Als je dacht dat je ‘alles nu wel wist’ over de Tweede Wereldoorlog: vergeet het maar. Ondanks alle tegenwerking weet Jolande van Gorssel op vrij nuchtere toon de oorlog en al haar verschrikkingen op een indringende manier tot leven te wekken. Hoe het geweest moet zijn: te zijn verraden en de zware verhoortechnieken van de SD’ers in al zijn gruwelijke details. Hoe moedig deze mensen waren en hoe dapper er verzet tegen de onderdrukker geboden werd. De beschrijving van deze waargebeurde familiegeschiedenis is niet te bevatten, leugens, verdachtmakingen, pesterijen …
  Ik heb het gelezen met ongeloof, verbazing, boosheid en tranen! Ik kan anderen alleen maar aanraden het boek te lezen.

 2. Jenny Vermeulen Nieuwland

  Hierbij wil ik mijn visie geven op het boek een SPLINTER in de ZIEL geschreven door Jolande van Gorssel. Al heb ik de oorlog zelf gelukkig niet meegemaakt toch weet ik wel dat er heel veel vreselijke dingen met mensen zijn gebeurd en niet alleen door de Duitsers maar ook door Nederlanders. Zo blijkt ook uit dit boek. Ik prijs de schrijfster dan ook die het verleden van haar geweldige opa en oma , die zoveel goeds hebben gedaan in de oorlog te rehabiliteren. Het is een fantastisch boek om te lezen en het is niet te bevatten hoeveel speurwerk hieraan vooraf is gegaan. Ik heb af en toe wel met tranen in de ogen gelezen hoe gruwelijk deze opa en oma verraden en behandeld zijn voor al hun goedheid voor de medemens in nood.
  Jenny Vermeulen – Nieuwland.

 3. 5 van 5

  Willy

  Het boek heb ik als luisterboek gelezen, waardoor de vele namen soms lastig waren. Maar het boek nam me in beslag, het beschrijft zo goed hoe een deel van de BS na de oorlog niet veel onderdeden voor de gruweldaden die de Duitsers in de oorlog deden. Ik ben geboren in 1945, maar mijn vader (geboren en opgegroeid in de buurt van Nieuwlande) heeft me in de loop van de jaren nog wel eens wat verteld. Hij had ook zijn bedenkingen bij de daden van de BS in de oorlog, ook ten aanzien van Johannes Post, ook zeker bewondering. Maar volgens mijn vader is er na de oorlog te snel geoordeeld en veroordeeld waardoor er nogal wat mensen ten onrechte het verkeerde stempel kregen. In dit boek wordt dit duidelijk aangegeven. Heel knap van de schrijfster dit uiteindelijk boven tafel te krijgen.

 4. 2 van 5

  Michelle

  Ik vond het boek minder. Veel van hetzelfde. Jammer dat de schrijfster het via Marktplaats aan de man probeert te brengen. Een goed boek worst goed verkocht


Een beoordeling toevoegen