Een simpel leven

Waarom ons verlangen naar eenvoud complexer is dan we denken
Auteur: Roderick Nieuwenhuis | Uitgever: Ambo|Anthos

21,99

Waar komt ons verlangen naar eenvoud vandaan? Journalist en historicus Roderick Nieuwenhuis gaat in Simpel Leven na wat er zo aansprekend is aan minimalisme en ontspullen.

Waarom hechten we zo aan ontspullen, aan ongerepte natuur en authenticiteit? Heeft eenvoud ons eigenlijk wel iets te bieden?

Al in het oude Griekenland werd het streven naar een eenvoudig leven gezien als tegengif voor de vermeende corrumperende werking van welvaart en decadentie. Eenvoud stond voor puurheid, waarheid en soberheid. In onze huidige consumptiemaatschappij komt dit idee terug in het verlangen naar een tiny house in de bossen, #vanlife, minimalisme en het ontspullen van Marie Kondo.

Waar komt ons eeuwenoude verlangen naar eenvoud vandaan? Brengt het werkelijk een zuiverder en beter leven tot stand? Wat is eenvoud precies en heeft het, als we kijken naar de vele manieren waarop de term door de mens is geïnterpreteerd, ons eigenlijk wel iets te bieden?

In Een simpel leven gaat journalist en historicus Roderick Nieuwenhuis aan de hand van het werk van schrijvers, filosofen, architecten en denkers na wat er zo aansprekend is aan minimalisme en ontspullen, aan ongerepte natuur en authenticiteit. Wat gebeurt er eigenlijk met ons als ons leven minder complex wordt?

De Volkskrant
Recensie

”Een fraai, doordacht, associatief geschreven boek.” – De Volkskrant

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789026349461 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Waarom ons verlangen naar eenvoud complexer is dan we denken

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

232

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

31-08-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een simpel leven” te beoordelen