Een rondje IJsselmeer

Auteur: Edwin Donders | Uitgever: Uitgeverij Komma

29,95

Fotograaf en cameraman Edwin Donders ziet sinds hij aan het IJsselmeer woont de oevers veranderen. Dijken worden versterkt en verhoogd, strandjes verdwijnen en verschijnen. Resorts schieten als paddenstoelen uit de grond. Net zoals de windmolenparken. En ook de Afsluitdijk ontkomt niet aan modernisering. Zijn oog valt vaak op omstandigheden waarbij de mens er ‘het beste’ van probeert te maken en daardoor zijn sporen nalaat.

In ’Een rondje IJsselmeer’ zien we een prachtige zwart-wit fotoserie waarbij Edwin onze ingrepen rondom het IJsselmeer heeft vastgelegd. Soms subtiel en bijna niet op te merken, vaker groots aanwezig.
Edwin besloot niet alleen het IJsselmeer te fotograferen, maar zich ook verder te verdiepen in het meer wat vroeger een gevaarlijk binnenzee was. Zo stuitte hij op de bundel Sagen en legenden rond de Zuiderzee uit 1932 van Simon Franke. Het ouderwetse, maar toch vlotte taalgebruik van Simon Franke vormde zo’n mooi contrast met de moderne foto’s van Edwin dat hij besloot een aantal verhalen te selecteren en integraal in het boek op te nemen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789083193793 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

192

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

24-04-2022

Taal

Nederlands

Productvorm

Harde kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een rondje IJsselmeer” te beoordelen