Een polderjezuïet in Indonesië

Herinneringen en observaties
Auteur: Ben Nissen | Uitgever: Uitgeverij Van Warven

16,95

In de autobiografie Een polderjezuïet in Indonesië vertelt Ben Nissen (1929) eerlijk en openhartig zijn levensverhaal. Hij groeit op in de Ooypolder bij Nijmegen en gaat naar het seminarie van de Kruisheren in Uden. Hij raakt gefascineerd door het missioneringswerk van de Jezuïet Franciscus Xaverius (1506-1552) in Azië.

Ben besluit zijn theologie en filosofiestudie te vervolgen bij de Jezuïeten in Indonesië, alwaar hij benoemd wordt tot pastoor in Bintaran op Java. Hij treedt er op als duiveluitdrijver, rijdt er rond op een zware BMW-motor, en klimt ook in de mast van de radiozender om eigenhandig reparatiewerkzaamheden te verrichten.
Het zwijgen van de Rooms-Katholieke Kerk over de moord op miljoenen communisten na de machtsovername van generaal Soeharto, de dubieuze rol van de pater Jezuïet Joop Beek en zijn plotselinge overplaatsing als pastoor doen Ben Nissen na een sabbathsperiode besluiten uit de orde te treden.

Terug in Nederland wordt Ben godsdienstleraar in Emmeloord en later in Enschede. Hij trouwt met Johanna Ong Kiem Hwa (Indrawati). Samen krijgen ze twee kinderen, Chantal en Bernie.
Deze onderhoudende autobiografie bevat observaties over de Aziatische religiositeit, over de ontwikkelingen in de kerk en over veranderende godsbeelden.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789492421975 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Herinneringen en observaties

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

150

Leverbaar

Niet beschikbaar

Uitgiftedatum

04-07-2019

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Niet beschikbaar

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een polderjezuïet in Indonesië” te beoordelen