Een onverschrokken leven

De vele hartstochten van Fernanda Willekes MacDonald
Auteur: Lidy Nicolasen | Uitgever: Balans

21,99

Het inspirerende verhaal van een sterke vrouw, die door haar traditionele opvoeding en alle vooroordelen van de tijd heen haar weg wist te vinden en rolmodel werd voor een ander, vrijer leven.

De kleine Fernanda Willekes MacDonald, geboren in 1893, leek voorbestemd voor een traditioneel leven als godvrezende echtgenote en moeder. Toen ze als tiener opstandige trekjes kreeg, stuurde haar streng protestantse moeder haar naar een Duitse kostschool, waar ze grondig werd voorbereid op het huisvrouwschap. Fernanda trouwde met een orthodoxe dominee, kreeg kinderen en maakte van de pastorie in Brabant een verzamelpunt van pacifistische christensocialisten.

Maar het huwelijk was ongelukkig en beknelde haar. Meer en meer voelde ze zich seksueel en intellectueel een gevangene. Totdat zich op een dag een huurder aandiende die alles op zijn kop zou zetten: Tjeng Hiang Thung, een begaafde student van Chinese afkomst uit Nederlands- Indië, die later de eerste viroloog van Nederland zou worden. Hiang en Fernanda ontwikkelden een diepe liefde. Ze werden al snel onmisbaar voor elkaar.

Toen Fernanda haar echtgenoot verliet, werd ze als overspelige moeder door het slijk gehaald. Ze werd gedwongen haar kinderen af te staan aan hun vader. Daarop vertrok ze in 1929 samen met haar nieuwe echtgenoot en de twee kinderen die zij inmiddels hadden naar Nederlands-Indië, waar ze het sociale onrecht van nabij zag en actief bestreed, tot voorbij de Japanse bezetting in de Tweede Wereldoorlog. Even onvermoeibaar werkte zij aan het herstel van de band met de twee kinderen uit haar eerste huwelijk. Ze werd een rolmodel voor een ander, vrijer vrouwenleven. Alleen met haar moeder kwam het nooit meer goed.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789463821834 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

De vele hartstochten van Fernanda Willekes MacDonald

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

240

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

28-10-2021

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een onverschrokken leven” te beoordelen