Een kwestie van tijd

Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2023
Auteur: Centrum voor Parlementaire Geschiedenis | Uitgever: Boom

26,90

‘A week is a long time in politics’, zo zou de Britse premier Harold Wilson hebben gezegd. De tijd vliegt, kortom, in de politiek. De Tweede Kamer als ‘burn-outfabriek’ getuigt ervan. Daar staat tegenover dat ‘de politiek’ – vaak gaat het dan om de bestuurlijke kant – soms ook tijd probeert te winnen door problemen voor zich uit te schuiven. Hoe dan ook is ‘tijd’ steeds een factor.
In de vijfentwintigste editie van het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis wordt de rol van (de) tijd in de politiek vanuit uiteenlopende invalshoeken belicht. Welke rol speelt de tijd – zowel de meetbare als de gevoelsmatige – in parlementaire debatten? Er wordt vaak geklaagd over de grote omloopsnelheid in de Tweede Kamer, maar hoe heeft de zittingsduur van Nederlandse parlementariërs zich ontwikkeld?
Daarnaast wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van parlementaire taal; bij elke periode horen eigen woorden, zo lijkt het. De politiek is ook een arena waarin verschillende leeftijden elkaar treffen. Hoe verhielden politieke jongerenorganisaties zich door de tijd heen tot hun moederpartijen?
Ook deze jubileumeditie van het Jaarboek bevat de gebruikelijke rubrieken waaronder artikelen over in de jaargang 2022/2023 overleden politici, de kroniek van het afgelopen parlementaire jaar en besprekingen van recent verschenen politiek-historische boeken.
Het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis is een samenwerkingsverband van de Radboud Universiteit en de Stichting Parlementaire Geschiedenis.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789024462636 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2023

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

256

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

21-11-2023

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een kwestie van tijd” te beoordelen