Een geschiedenis van Rusland

Van Rurik tot Poetin
Auteur: J.W. Bezemer, Marc Jansen | Uitgever: Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.

35,00

‘Ons land is groot en rijk, maar er heerst geen orde. Kom over ons regeren.’ In 862 voldeed Noormannenvorst Rurik aan dit verzoek van de bevolking van het tegenwoordige Rusland; in 2022 ging datzelfde Rusland over tot de invasie van Oekraïne. Wat gebeurde er in de tussentijd in dit fascinerende land? Een geschiedenis van Rusland geeft hierop antwoord, en leest als een politieke thriller.

Heersers als Ivan de Verschrikkelijke, Peter en Catharina de Grote en kleurrijke figuren als Raspoetin treden een voor een naar voren uit de nevelen van de tijd. Daarbij is de opkomst en ondergang van de Sovjetunie (1917–1991) een van de aangrijpendste periodes.

Een geschiedenis van Rusland is inmiddels verschillende malen herzien en aangevuld. Marc Jansen, die het boek al eerder grondig heeft uitgebreid, schreef voor deze editie een aanvulling over de periode vanaf 2015: het presidentschap van Poetin en de oorlog in Oekraïne. Een geschiedenis van Rusland is het niet te missen standaardwerk over deze hoofdrolspeler op het wereldtoneel.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789028231054 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van Rurik tot Poetin

Auteur

,

Uitgever

Aantal pagina's

520

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

05-04-2024

Levertijd

Verwacht

Druk

13

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een geschiedenis van Rusland” te beoordelen