Een geschiedenis van Egypte

Van de vroegste tijd tot nu
Auteur: Jason Thompson | Uitgever: Stichting Uitgeverij Bulaaq

34,95

Egypte is een land met een lange geschiedenis. Door zijn oudheden, rijkdom en variatie in culturele invloeden spant Egypte, vergeleken met andere grote cultuurlanden, de kroon. Het is opvallend dat er geen toegankelijk boek is van de ruim 7000 jaar lange geschiedenis, wel tal van gespecialiseerde deelgeschiedenissen over de farao’s, de Grieken en Romeinen, kopten, de moslimse middeleeuwen, de Ottomaanse en de moderne tijd, inclusief de revolutie van 2011. Het grote verhaal van de lange geschiedenis van Egypte is niet eerder geschreven.

Een geschiedenis van Egypte is een evenwichtige gids voor de soms labyrintische fasen van de beschavingen aan de oevers van de Nijl. De auteur biedt een overzicht van een indrukwekkend verleden en van de hoogte- en dieptepunten van dit oude land. Daarbij valt op dat veel perioden nog lang van invloed zijn geweest, waardoor scheidslijnen veel minder strak en definitief zijn dan je op het eerste gezicht zou denken.

Jason Thompson is een Amerikaans historicus die lange tijd in Egypte heeft gewoond waar hij les gaf aan de American University in Caïro. Van zijn hand verscheen een omvangrijke biografie van Edward Lane, de beroemde negentiende-eeuwse egyptoloog en arabist. Verder schreef hij een biografie over de eveneens negentiende-eeuwse reiziger en egyptoloog Sir Gardner Wilkinson. Hij werkt nu aan een geschiedenis van de egyptologie.

De Leidse hoogleraar egyptologie Olaf Kaper schreef voor deze uitgave en voor de Engelse herdruk een voorwoord.

Persstemmen
`[…] opvallend evenwichtig, samenhangend en […] opvallend levendig, bijzonder goed leesbaar […] Dit is het eerste boek in zijn soort en het is een geweldig succes.’ Al-Ahram Weekly
‘Alles in één boek stoppen zonder essentiële zaken weg te laten en andere te veel nadruk te geven, vereist een aanzienlijk vakmanschap en een brede visie.’ Daily News Egypt

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789054601784 Categorieën: ,
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Van de vroegste tijd tot nu

Auteur

Uitgever

Leverbaar

Direct

Uitgiftedatum

01-05-2014

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Levertijd

Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een geschiedenis van Egypte” te beoordelen