Een einde en een begin

Hoe de zomer van ’45 de wereld veranderde
Auteur: Oliver Hilmes | Uitgever: Spectrum

22,50

Het leven van de Duitsers direct na de capitulatie

Het boek start op het moment dat de nazi’s hebben gecapituleerd, 8 mei 1945. Maar hoe moest het nu verder? In ruim twintig hoofdstukken neemt Oliver Hilmes ons mee naar verschillende plaatsen. We lezen over de situaties en omstandigheden van gevluchte Duitsers in de VS, maar ook over mensen die de ontberingen in een verwoest Berlijn meemaken.

Hilmes laat zien hoe het bekende personen vergaat, zoals de gezinsleden van de familie Mann, Erich Maria Remarque, Alma Mahler, Heinrich Böll en regisseur Billy Wilder. Maar er zijn ook uitgebreide episodes over onbekende burgers. Iedereen worstelt vragen als: zijn alle Duitsers nazi’s? En hoe leef je verder na een verschrikking als Auschwitz? Iedereen moet zijn weg zien te vinden direct na de overgave van Duitsland. Het resulteert in een meeslepende combinatie van politiek en cultuurgeschiedenis, van grote gebeurtenissen en gewone dagelijkse levens.

Oliver Hilmes is een van de allerbeste non-fictieschrijvers in Duitsland. Met als basis een bepaalde periode of gebeurtenis vergroot hij zijn thema uit door de details ervan in een breder perspectief te plaatsen.

  • Voor de lezers van Florian Illies

Oliver Hilmes (1971) is een Duitse historicus, politicoloog, biograaf en publicist. Hij schreef meerdere boeken, waaronder biografieën over Ludwig II en Anna Mahler, en Berlijn 1936. Hij is vertaald in vele landen en ontving meerdere literaire prijzen.

Dit product is (tijdelijk) niet leverbaar maar elders mogelijk wel verkrijgbaar

Artikelnummer: 9789000393534 Categorie:
Op zoek naar dit boek als ebook?
Tweedehands boeken?

Extra informatie

Subtitel

Hoe de zomer van ’45 de wereld veranderde

Auteur

Uitgever

Aantal pagina's

224

Leverbaar

Verwacht

Taal

Nederlands

Productvorm

Zachte kaft

Datum verwacht

20-03-2025

Levertijd

Verwacht

Druk

1

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Een einde en een begin” te beoordelen